2010-12-14 22:24:52• hírek • Szatmar.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szerdai számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Kárász Endre az alpolgármester

Tegnap megalakult a november 28-án megválasztott Kökényesdi Helyi Tanács, és megválasztották az új alpolgármestert is. A polgármester-helyettes - amint azt ennek előtte beharangoztuk - Kárász Endre lett, akire a 11 tagú testületből tízen voksoltak. Kárász Endre 23-ig a vasúti társaságnál volt alkalmazásban, ekkor a leépítési hullámmal a gazdálkodást kellett választania, több éve pedig ő működteti a településen a pálinkafőzőt.

Tătăran a legjobb sportoló

A Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság (DJST) székhelyén edzők és klubvezetők jelenlétében tegnap nyilvánosságra hozták a megye legjobb sportolóinak rangsorát, melyet a szakminisztérium által megszabott pontozási kritériumok szerint állítottak össze. Ez alapján Szatmár megye idei legjobb sportolója a párbajtőröző Amalia Tătăran lett, akinek edzője Csiszár Ferenc.

Több mint 7 ezer lej gyűlt Kiss Gedeon szobrára

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség tájékoztatása szerint 7266 lej gyűlt össze Kiss Gedeon volt szatmárnémeti városkapitány szobrának öntési munkálataira. A templomokban, újságok szerkesztőségeiben, kulturális intézményekben, valamint a környezetvédelmi ügynökség székházában kihelyezett 20 urnába érkezett pénzadományok összege 4246 lejt tett ki. Mindemellett civil szervezetek és magánszemélyek is adakoztak.

Megint fáznak a Régi Kórházban

Fagyoskodnak a páciensek idén télen is a Régi Kórház, azaz az István téri Kettes Számú Kórház épületének termeiben. A probléma azonban nem új keletű, szinte nem is volt olyan tél az utóbbi években, amikor ne lett volna gond a fűtéssel.

Ezúttal az ideggyógyászati osztály négy terméről van szó: az itt lévő fűtőtestekben „valamiért" nem kering a víz, így azok a múlt hét vége óta jéghidegek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: